Nieuwegein in de sneeuw


Januari 2019 gaf de mogelijkheid om Nederland eens in het wit te filmen en fotograferen. Van deze gelegenheid heb ik dus zeker even gebruik gemaakt en de drone (DJI Phantom 4) zelfs in deze kou laten vliegen!

Pyramide van Austerlitz

Nadat ik een paar kleine parkjes in mijn wijk gefilmd en gefotografeerd had, heb ik nog een ruim half uur voor zonsondergang de Pyramide van Austerlitz kunnen filmen.

Deze Pyramide is sowieso fotogeniek, maar helemaal vanuit de lucht en bedekt met een mooie verse laag sneeuw!

Spannend

Aan het eind van deze vlucht bij de pyramide was er even een “spannend” moment. De gebruikte tablet viel opeens uit (terwijl deze nog meer dan 50% accu-lading zou moeten hebben). Uiteraard was dit te wijten aan de koude.

Tijdens het moment dat de tablet die uitviel, nam ik rustig de controle over door verder volledig op zicht te vliegen. Later heb ik wel geprobeerd hoe het nu werkt om de tablet te vervangen voor de smartphone terwijl de drone aan staat. Dit werkte perfect, dus ik heb in de toekomst altijd een back-up voor deze situaties!

Vluchtduur

Ik had gedurende de hele vlucht (waar ik de drone sowieso in gezichtsveld hield) wel de accu van de drone in de gaten gehouden. Dit aangezien een ieder wel weet dat met temperaturen onder 0 graden celsius, de vluchtduur aardig beperkt zou zijn. De accu van de drone bleef steeds binnen alle normen, alhoewel deze nooit boven de 35 graden celsius is uitgekomen. Duidelijk veel kouder dan in de lente of de zomer!

De vluchtduur van de Phantom viel me niets tegen (19,5 minuut en bij landing nog 33% batterij over). In totaal 2,3 kilometer gevlogen (vooral rondjes rondom de pyramide gedraaid :-)).

Youtube video

In ieder geval zijn de beelden zeer goed gelukt, een aantal foto’s kan ik nu zelf als wallpaper gebruiken. De videobeelden van deze vlucht zijn hierboven te zien.