Eind maart dit jaar ben ik tijdens mijn zoektocht naar mooi gekleurde tulpenvelden bij iets anders terecht gekomen dan mijn initiƫle plan was.

Ik was duidelijk nog een week of 2 te vroeg voor de mooi gekleurde velden, maar het was ideaal weer (zonnig, weinig wind) om de reuzen van Nederland in de Noordoostpolder te filmen.

Deze reuzen bevinden zich in het Windpark Noordoostpolder. Het zijn de grootste windmolens (198,5 meter hoog tot de uiteinde van een rotorblad) die in Nederland op dit moment (2019) staan. Het park is in 2017 officieel geopend en bestaat uit 86 windmolens (38 op het land en 48 in het water).

Het heeft even geduurd voordat ik dit beeldmateriaal in een mooie film heb samengevoegd, maar het resultaat mag er zijn.

Kijk en geniet van deze reuzen in Nederland:

Giants in the Netherlands