Ken je dat? Je hebt plannen om met je drone te vliegen, maar je moet hiervoor op diverse sites en apps kijken of het echt gaat lukken!

Nu is er een site van de makers van Airdata.com (die handige site waar je de staat van je drone & batterijen kunt bekijken en elke vlucht tot in detail kunt nalopen) waar dit in 1 oogopslag te zien is.

Deze site is genaamd “OK to fly” en is te vinden op oktofly.com.

Standaard krijg je tot 2 dagen vooruitzichten te zien, maar wil je een langer drone-weersvoorspelling zien, kan je jouw login voor Airdata ook gebruiken om tot zelfs 2 weken vooruit het weer te bekijken.

Of het ‘t juiste weer is om te vliegen met je drone hangt niet alleen af van zon en wind, maar ook luchtvochtigheid, de Kp-index en het aantal satellieten dat zichtbaar voor je drone is op een bepaald moment.

Al deze informatie is dus op de eerder genoemde site te vinden! Doe er je voordeel mee en raadpleeg deze site voordat je gaat vliegen!