Tot halverwege vorig jaar (2019) had ik een DJI Phantom 4 drone. Met deze drone heb ik eerder gedurende wat seizoenswisselingen een vast traject (Waypoints) gevlogen boven het lokale park (Park Oudegein te Nieuwegein) om zo de verschillen vast te leggen.

Park Oudegein inclusief kasteel

Helaas zijn Waypoint-routes niet tussen de verschillende DJI drones uit te wisselen, waardoor ik deze route nooit meer gevlogen heb met de huidige drone (DJI Mavic Pro) nadat ik de Phantom 4 had verkocht.

Het filmmateriaal lag dus al een tijd te wachten, maar deze week ben ik er eindelijk aan toe gekomen er een film van te maken.

Uiteindelijk is dit ook een leerzame sessie geweest, aangezien ik nu makkelijk met eigen presets binnen Final Cut Pro 4 films tegelijk kan tonen. Een goede voorbereiding dus voor de timelapse waar ik nu mee bezig ben (nieuwbouw van een huis een jaar lang volgen).

Het eindresultaat van “Park Oudegein gedurende een aantal seizoenen” is hier te vinden: